Pucon

Het einde van de “Carretera Austral” bracht ons naar “Region de los Lagos”… een leuk oord, gekend om de meren, bergskes, enkele gletsjers en z’n vulkanen! Alles is net iets minder wild dan Patagonia, vandaar z’n bijnaam: “Patagonia Lite”. We lichtten ons anker in Puerto Mont, bolden langs de ‘Ruta Interlagos’ en staken ons licht op in het mekka voor de hardcore avonturiers… Pucon!

Ooit was Pucon een speeltuin voor de rijkelui onder ons. Vandaag de dag vind je hier van alles wat… Al chance, want “rijk” (in de portemonee) kan je ons niet meer noemen (we hebben natuurlijk een rijk hart)! Je kan hier op de berg rijden (met paard of hond), wandelen, klimmen, erover vliegen, er af springen, skiën, sleëen. Zo’n aanbod…Mo how ze(g)h! Het feit dat we na het “beklimmen” van de Villarica een gratis pintje zouden krijgen, trok ons over de streep… Om 6u ontwaakten we onder een prachtige volle maan… Een zeer gammel skiliftje bracht ons naar de voet van de gletsjer, alwaar de klim van start kon gaan. Niet zonder de nodige veiligheidsmaatregelen natuurlijk… zo kregen we een helmke, crampons en een ijsbijl aangemeten. Die crampons zijn echt wel wennen in’t begin, maar na een 2tal uurtjes klimmen arriveerden we op’t topke!! Het uitzicht op de omgeving was prachtig, de krater mooi gekleurd EN natuurlijk voorzien van de typische stank…  De afdaling die volgde ging een pakske sneller, omdat we op onze derrière naar beneden mochten glijden op een geïmproviseerde rodelbaan! Eeeeeeecht leuk!!!!

1 dag later, lieten we onze verkrampte spieren soigneren in de thermische baden van “Geometricas”. Het vulkanisch water deed wonderen… Relaxed en opgewekt, werd de lange tocht naar het Noorden van Chili ingezet!  Viva het truckersbestaan!

xxx

3 Responses

 1. tante lief says:

  mooie beelden weeral!
  Samira zou je hier in Belgie ook niet kunnen camoufleren zalle,t’is hier precies ook herfst!
  geniet nog maar en schiet nog veel mooie kiekjes(foto’s wel te verstaan)!
  Nog vele Eindertse groetjes!!!!xxx

 2. ma en pa says:

  Wij hier nog is eh! Leuke verrassing zo vlug na uwe verjaardag, wij hebben diee precies langer gevierd dan jullie, Hopelijk is dat bij jullie ook in goede aarde gevallen!!! Mannekes !!!!!!! wat een mooie foto s weeral , jullie zijn echt wel met jullie gat in de boter gevallen allee in de sneeuw dan eh .Doe zo nog maar een tijdje door ……….Maar wees vooral voorzichtig grtjs en xxxxxx

 3. tante annie en nonkel ludo says:

  ik zal beginnen met je een happy birthday te wensen! Os Lief zegt dat het hier ook herfst is, gelle hebt elle samiraka toch nie verstopt achter de bergen of in de trichelhoek eh?
  allez, we wachten weer op de volgende mooie foto’s, want dat zijn ze toch wel eh! groetjes uit de Bremstraat!!!

Leave a Reply


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.