Bolivia baby!!

Cuantos dias? Sesenta… mas o meno… We overhandigden onze 2 goedkoopste flessen wijn en pataat, de Boliviaanse stempel in ons paspoort was een feit! We gingen er niet over zitten mekkeren… “Wat met tranen is betaald, betaal je niet terug met zout water!” De volgende ochtend werd het buske door enkele vriendelijke Bolivianen in gang geduwd… we konden eindelijk “afzouten”, de weg naar Uyuni lag open! Na weken van protesteren, leek ons Samira zich dan toch gewonnen te geven… met ne goeie tred bolden we over de 3700m, langs enkele bevallige meertjes, rotsformaties en vulkanen!

Uyuni op zich is een nogal mottige, duffe en ongezellige stad. Doch arriveert hier dagelijks een ganse meute toeristen! De verklaring is zeer eenvoudig; het stadje is gelegen nabij de grootste zoutvlakte ter wereld… “Salar de Uyuni” (een van de hoogtepunten van Bolivia)! Iedere ochtend opnieuw trekt zich hier ne stoet van volgepropte jeeps op gang richting dat natuurfenomeen… We prezen ons gelukkig dat we Samira hadden, want zo konden we de ganse vlakte verkennen op ons eigen houtje, in alle vrijheid!! Het nadeel is natuurlijk dat er op de vlakte geen wegen zijn… met de gemiddelde kaart/ map ben je op de salar geen ‘hoos’ en richtingsaanwijzers zijn er in de verste verte niet te vinden. Dus gingen we op zoek naar sporen… dat was den ene moment al succesvoller dan den andere, maar o.k. na enkele uurtjes cruisen bereikten we, tot onze eigen verbazing, “Isla Pescadores”! Dit is (zoals te verwachten) een eilandje in’t midden van de zoutvlakte, bekend omwille van de gigantische cactussen die erop groeien. Heel schoon!! We kookten ons een potje (met goe wat zout) & installeerden de bus voor een nachtje slapen onder een prachtige volle maan. Dat we hier zouden geraken hadden we de afgelopen weken niet meer durven dromen… maar het is gelukt… QUE RICO!!! QUE LINDO!!! BONITO, BONITO, BONITOOO!!! ESTAMOS MUY FELIZ!!

 

6 Responses

 1. nonkel s says:

  Jullie zijn op bezoek geweest bij Prof Gobelijn zeker, want die heeft toch zo’n verkleiningstoestelletje hé. Zie maar dat jullie niet verdrinken in jullie rode kom, dan kan je beter verzuipen in wijn. Genieten maar, want het is er zeer mooi zie ik, prachtige foto’s!

  v
  s
  b
  t
  b

 2. ma en pa says:

  Jongens toch ! Die Samira op dat witte tapijt ! Gewooweg PRACHTIG!!! Dat spelen met de camera is ook weer ferm gelukt , was weer eens iets anders en heel leuk om naar te kijken

Leave a Reply


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.