Sucre

Volgens de zegswijze: “je moet je benen niet verder strekken, dan je dekens lang zijn”, neem je maar beter geen onnodige risico’s. Met de klim naar La Paz in het vooruitzicht, namen we het zekere voor het onzekere… we stuurden ons Samira nog eens langs de mecanicien! Wat bedoeld was als een kort nazicht, mondde  uit in een dagenlange restauratie… Al goed werden we al die tijd opgevangen door de Rene… de Belgische eigenaar van “B&B Casa Verde”!

Bolivia telt 2 hoofdsteden: Sucre (de officiële hoofdstad) en La Paz (waar de regering zetelt). De witte, koloniale gebouwen en vele kerken van Sucre, brengen je terug naar vervlogen tijden… Anderzijds lijkt de stad jong en levendig! Je vindt er verschillende universiteiten, gezellige restaurantjes en leuke cafeekes! Bovendien is de stad niet al te groot, wat het allemaal nog gezelliger maakt. Het is, voor ons, tot nu toe de mooiste stad uit ons Zuid-Amerikaans avontuur.

Na 4 dagen sloeg de verveling echter wat toe… het moet echt grellig geweest zijn, want we beslisten vrijwillig terug naar school te gaan! In de “Me Gusta Spanisch School”, kregen we alle dagen 6u les om ons Spaans wat op te lappen. We spreken ondertussen dus al wat meer dan alleen het “mecanicien-spaans”. We vonden ideale “partners” in Tim & Kerrin, een Duits koppel dat naar dezelfde school ging als wij en ook in de “Casa Verde” verbleven. Na het maken van ons huiswerk (jaja, we waren de ideale leerlingen) schuimden we samen met hen de lokale kroegen af (misschien toch niet zo ideaal?)!

Na 14 dagen verwend te worden door Rene, verlieten we het nest met Samira die nu hopelijk echt hersteld is! De eerste testrit naar Tarabuco, voelde goed… we waren klaar voor La Paz (op een hoogte van ruim 3600m) en ‘s werelds gevaarlijkste weg: “the deathroad”…
Alhoewel!?

 

 

2 Responses

 1. Pascale says:

  Hey Evy en Yves,

  Altijd toch nog heel fijn om jullie te volgen, kijk er nog steeds naar uit
  jullie verhalen te lezen en knappe foto’s te bekijken.
  Femke zit ondertussen op university Berkeley San Francisco voor
  2 maanden.
  Knuffeltjes

  Pascale

 2. Lieve en Noortje says:

  Hey,

  Wij hebben tot nu toe Lima-Cuzco (Incatrail) – Arequipa – Cabanaconde (colca canyon) – Chivay – Puno gedaan. Onze laatste dagen in Peru gaan in!

  Wij doen nu 2-daagse titicacameer, 18de reizen we door naar copacabana en doen we mss eiland van de zon en daarna La paz!
  We weten nog niet wat we in Bolivië allemaal gaan doen. Waarschijnlijk la paz, uyuni, sucre en mss santa cruz. Nog iets echt de moeite?

  Mss tot in la paz?

  Den tweeling!

Leave a Reply


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.