INTO THE WILD

We hadden beiden zo onze eigen redenen om naar “Rurre” en de nabij gelegen wildernis te trekken!! Ik wilde persee op zoek naar stammen in de jungle en de bijbehorende piemels (bloot, in ne koker, met ne stok erdoor of met wat bladjes bekleed)!! Yves had genoeg aan z’n eigen geslachtsdeel en wou vooral beesten spotten. Zodus, werd er een arrangement getroffen waarin met beide wensen rekening werd gehouden. Het startschot werd gegeven met een 3-daagse pampa’s-boottocht, vervolgens trokken we voor 5 dagen de jungle in!

Al op de eerste dag in de pampa’s zagen we capibara’s, kaaimannen, squirrel monkeys, howler monkeys, een luiaard, roze rivierdolfijnen en erg veel verschillende vogels!! Op dag 2 trokken we het moerasland in… op zoek naar anaconda’s! Die speurtocht is op zich vrij spannend, aangezien ieder apart doorheen het struikgewas trekt en je niet weet waar de krokodillen zich verschuilen… Al vrij snel brulde Yves de verlossende kreet! (Ik word nu verplicht hem “de almachtige jager” te noemen) We hadden prijs, al was het volgens onze gids maar een anaconda van gemiddelde grootte… (kon toch beter he darling??) Tijdens het ‘bootje varen’ in de namiddag, stopte onze gids met de mededeling: “Spring er maar uit… hier kan je zwemmen…” EUHM?? 2 minuten eerder zagen we de kaaimannen nog langs de kant zonnebaden en morgen gingen we hier op piranha’s vissen!? De eerste dolfijnen kwamen al snel polshoogte nemen en “Marcel” (de gids) overtuigde ons dat zij ons zouden beschermen… zodus sprongen we 1 voor 1 “tarzans-gewijs” het troebel water in!! Dit was ongetwijfeld 1 van onze meest onvergetelijke ervaringen… die dolfijnen komen met je spelen, je kan ze aaien, ze trekken u verder… GEWELDIG (ook al spoken die krokodillen en piranha’s nog door je hoofd)!!! De missie van de laatste dag was om een fatsoenlijk middagmaal te voorzien… we gingen vissen op piranha’s! Ik ving enkel sardienen, maar dankzij mijn sardienen ving Yves (de almachtige jager, ja) ne piranha!! (Maar de Marcel ving er nog 4… wie is dan de beste?) In elk geval, die piranha’s zijn best te pruimen, er zit alleen wat weinig vlees aan.

Een dag later trokken we de jungle in… Ik moet hier direct beginnen met nen anticlimax… daar vielen geen speciale piemels te spotten! We zijn op bezoek geweest bij een commune, maar die mensen dragen ondertussen allemaal kleren! Hoe dan ook, het was de moeite om te zien hoe zij leefden in en met de jungle… We maakten een traditioneel vlot en ‘raften’ terug naar het kampement. Verder werd er vooral gestapt! De gidsen leerden ons over de planten, hun vruchten, de medicinale krachten, … over jagen, de beesten, …. We zijn een paar keer serieus dicht bij een groep “zwijnen” geweest (type Pumba van de ‘Lion King’). De geur en het geluid dat die bende produceert is beangstigend (daar zijn den Yves z’n schoenen niks tegen)! Omwille van de begroeiing is het echt moeilijker spotten, maar toch signaleerde we enkele apekes, papegaaien, kikkers, een toekan… en natuurlijk insecten!! Uit een snelle telling blijkt dat ik zo’n 200 keer geprikt werd… jaja, we zijn ‘gebeten door de jungle’!

4 Responses

 1. tante lief says:

  geweldige foto’s!
  ge had misschien een krokodilleke kunnen opsturen in de vorm van een zjakosje!haha… !
  see you soon!!!
  vele Eindertse groetjes!!!

 2. ma en pa says:

  FORMIDABEL! PRACHTIG ! Wij denken dat jullie het beste tot laats houden! Maar voor ons is dat jullie THUISKOMST !!!!! We willen al die wilde en spannende verhalen persoonlijk horen zodat ge onze mond zie openvalle van verbazing ! Grtjs en wees voorzichtig xxxxx

 3. Hallo avonturiers,

  Inderdaad, adembenemend mooie uitzichten. Prachtige foto’s die jullie maken, interessante verslagen die jullie ons meedelen, net of
  we jullie reis zelf, echt beleven!!!
  Geniet nog ten volle want spijtig genoeg loopt voor jullie dit fantastische avontuur stilletjesaan op z’n einde!!!
  Jullie ma’s en pa’s kijken hier wel naar uit , veronderstel ik.
  Groetjes voor jul.beidjes en idd be carefull!!!

Leave a Reply


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.