Islas Galapagos

Ergens half augustus beslisten we onze voorziene eindbestemming; “Peru” om te ruilen voor de “Galapagos archipel”… De goesting naar afwisseling groeide, we wilden zo graag nog eens gaan duiken, zwemmen met de zeehondjes, endemische beestjes spotten… voor zolang dit hier nu nog kan…

De Galapagos zijn een groep vulkanische eilanden gelegen te midden van de Stille oceaan, ergens ten westen van Equador (tot wie ze ook behoren). Het landschap stelt op zich weinig voor (tenzij je een voorliefde voor de cactus hebt) en door de vulkanische activiteit zijn de bodems eerder dor (in het bijzonder in het winterseizoen)… De eilandjes danken hun bijnaam ‘the Enchanted islands” vooral aan de diverse inheemse diersoorten die hier leven. Inderdaad, deze die Charles Darwin tijdens de “reis van de Beagle” kwam bestuderen en wat later mee zou leiden tot zijn evolutietheorie!

Het was, voor ons, ne buitengewone afsluiter!!! We doken met hammerhead sharks, galapagos sharks, white & black tip reef sharks, stingrays, etc… We zwommen tussen tientallen schildpadden, achtervolgden de mantarays en speelden met de zeehondjes… We zagen commorants hun jongen voederen, blue footed boobies dansen en de fregratvogels nesten. Best veel beestjes… best indrukwekkend… “Lest is best”; zo blijkt!!

Hier alvast (te veel) foto’s om dit alles te bewijzen.
Tussen pot en pint, volgen er snel meer details (toch voor diegene dat er eentje op doet!!) šŸ˜‰
Een van de dagen posten we ook het bewegend beeldmateriaal nog… (met wat geluk nog voor onze thuiskomst!)

Hasta proximo chicos!!!!

9 Responses

 1. nonkel s says:

  seeg, nu ben ik jaloers aant worden zunne, wat een leven !!!!
  weeral superprachtige foto’s,
  iefke, eefke, …………. komen jullie morgen al naar huis??????????
  ik zou er toch nog eens over nadenke……….

  neenee, kom maar naar huis,
  we verheugen ons op al die verhalen van jullie,
  ik zou zeggen, een goei terugreis naar het PRACHTIGE BELGIELANDJE,……………………pas op he , we hebben ne nieuwe koning……….

  tot zaterdag
  grts

  bie toon ben vera stef

 2. markymarc says:

  Veilige terugkomst en prettige terugvlucht.
  Ik vind het wel een beetje jammer dat jullie niet langs peru gepasseerd zijn.
  Had wel graag de foto’s van machu picchu gezien.
  Al zijn deze niet minder waard.

  Mvg
  Marc en Ilse.

 3. Craene says:

  Boem boem ‘t joar is oem!

  Geniet nog van de laatste uurtjes, zou ik zo zeggen, en dan terug zonder verpinken de rat race in!

  Tot binnenkort he.

  Groeten,
  Craene

 4. tante lief says:

  Awel,Yves en Evy,wilde nei gelove dat er ne krop in m’n keel schiet van die geweldige, fantastische,enorm schone foto’s!!!!
  T’is nie te geloven dat er een jaar voorbij is!Niettemin gaan we ongelooflijk blij zijn om jullie terug in levende lijve te zien!
  Tot heeeeel gauw!!!!
  Nog vele laatste Eindertse groetjes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!X

 5. ma en pa says:

  Knappe gebruinde zoon en moooooie schoondochter Sprakeloos ! triestig da we een van de laatste foto s te zien krijgen Maar zo gelukkig da we jullie eindelijk terug in levende lijve terug zullen zien Da wordt knuffelen en xxxxx zalle en snotteren ,? EINDELIJK EINDELIJK TOT OVER ENKELE UREN MA EN PA!!!!! ?????? grtjs

 6. sven en moniek says:

  aaaaaaaaaaaaaaah daar gaan jullie dan, op naar het wonderschone belgie! We hebben ontzettend met jullie genoten van de galapagos eilanden!! Nu is het tijd om al jullie lieve vrienden en familie heel hard te gaan knuffelen en al die lekkere dingen die jullie gemist te gaan verorberen;) lieve schatten blijf zoals jullie zijn! Dikke zoen van de “straffe” Hollanders

 7. tante annie en nonkel ludo says:

  wie is nu den Yves?? foto 15, of 28??????? En Evy, op foto 31 heb je heel goe geposeerd zulle,, jaja ne mens kan veranderen na een jaartje heee? haha

Leave a Reply


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.