Winding Roads

Of noem het bochtwerk… langs onbekende wegen kan je maar beter wat goed zijn in… bochtwerk! Bekijk dat gerust letterlijk en figuurlijk. We wringen ons hier vaak in bochten om ergens te geraken en plannen worden bijna wekelijks bijgeschaafd of aangepast! Nieuwe wendingen, daar vinden wij onze draai wel in! Al kan een verplicht nummertje wel eens moeilijker zijn… “Verandering van spijs doet eten”, denken we dan en zo belandde we in onze laatste week van rijst eten in Azië…

1 maand terug in de tijd
Changement de parcours! Aangezien de geplande jungletrekking in Borneo niet kon doorgaan omwille van het regenseizoen, beslisten we de nieuw vrijgekomen tijd door te brengen met onze Belgische compagnie in de jungle  van Thailand! De eerste dag in Chang Mai spendeerden we aan discussiëren over de gepaste formule. De voorgekauwde jungletochten van de reisbureaus werden definitief aan de kant gezet. We kozen om er zelf op uit te trekken in een gehuurde wagen op de 600km lange Mae Hong Son lus.

De volgende dag bereikten we langs imposante watervallen het hoogste punt van Thailand, waarna een verkorte route bergaf ons tegen valavond naar Kuhn Yuam zou leiden. Maar een ongelukkig geplaatste wegwijzer achter het struikgewas bleek hier anders over te beslissen. Na 48 km op een onberijdbaar dwaalspoor recht door de jungle, moest een Amerikaanse toerist er ons op wijzen dat we best terugkeerden naar het vorige dorp.  Gelukkig bleek Yves, zelfs in de duisternis over verrassende off-road stuurcapaciteiten te beschikken. Ondanks enkele ludieke pogingen, om bij de louter Thais sprekende dorpsbewoners duidelijk te maken dat we dringend slaapplaats en/of benzine zochten, bereikten we pas na middernacht met de laatste druppel benzine een guesthouse in Kuhn Yuam. Op de tweede en derde dag reden we via het uiterst gezellige en gemoedelijke Pai en minstens 3000 bochten terug naar Chang Mai. Onderweg stopten we voor enkele prachtige uitzichten over de bergen en een natuurlijke warm water bron…

Ondertussen liep Evy al 4 dagen rond met koorts… Wat bedoeld was als een korte stop in het ziekenhuis, werd uiteindelijk een verblijf van enkele dagen… “den dengue” zorgde voor een onverwacht snel afscheid van onze Belgische vrienden. Het ticket richting Indonesië werd geannuleerd en ondanks diverse pogingen, weigerde Air Asia deze terug te betalen… Op eigen verzoek pakten we 3 dagen later ons boeltje! De weg naar Bali lag open…  Het oorspronkelijke opzet was om hier de eerste dagen wat te gaan eilandhoppen; Gili, Lombok en Komodo stonden op onze to-do-list! Dokter dengue besliste er echter anders over en schreef enkele dagen verplichte rust voor… Aldus werd er een plan F opgemaakt en reisden we, enkele dagen vroeger dan voorzien, richting de “villa” in Semyniak!

Het weerzien met Lie & Jesse was geweldig!! De setting was perfect, de Bintangs stonden koud en enkele heerlijke “Westerse” hapjes stonden klaar om aan te rukken… Tussen de zwempartijtjes door, werd er wat gekookt, veel geluierd en uren gekeuveld over de voorbije maanden, de reizen, over het thuisfront, de toekomst… De rust deed iedereen goed!! Voor we het besefte was het zondag 23 december en waren we in blijde verwachting van onze nieuwe gast: Tommieboy Wijnants!! De gehele Bali-bende stond “strak” om er een geweldige avond/ 10-daagse van te maken… Die broeierige avond in Villa Asyik ging echter minder spetterend van start  dan we gehoopt hadden… Een slinkse rover, gecamoufleerd als tuinman, slaagde erin de villa binnen te dringen en een serieuze buit mee te schoepen. Smerig!! Met ne geldbeugel (aka reisbudget) dat op slag enkele kilo’s lichter was 😉 was er maar 1 middeltje dat de pijn kon helen: Bintang (jaja, die aandelden zijn de laatste weken serieus de hoogte in gegaan!) Al gauw werden schikkingen getroffen, raad werd uitgewisseld, oplossingen werden gezocht en het draaiboek voor de komende weken werd weer “een bitteke” aangepast!

We aarzelden, inderdaad, om te gaan werken in Nieuw-Zeeland… Maar aangezien een werkvisum op zich al zo duur is, kunnen we hier geen profijt uithalen. Besparen dan!? Yes!! In plaats van 7 weken rond te toeren met een buske… zullen we nu 3 weken rond crossen met de fiets (hahaha, ja heel grappig!) en 4 weken cruisen met een afgeleefde auto, genaamd: “El Cheapo”! Het paradijselijke Fiji (dat deel van onze reis wat we altijd bestempelden als: een vakantie in de vakantie) laten we jammer genoeg voor wat het is… Dure vliegtuigtickets, sjieke resorts en erg veel regen (die periode van het jaar) deden ons beseffen dat we die centjes beter voor andere doeleinden kunnen gebruiken!

De “vakantie in onze vakantie” werd dus wat vervroegd en we kwamen overeen er in Bali goed van te profiteren! (Met de feestdagen mag het al eens wat meer zijn…) Met de beste kersthits op de achtergrond werd een heerlijk kerstmaal geprepareerd. De katers de dag erna werden weggespoeld op het strand en op de surfplank… Het regenseizoen kwam eraan maar de grijze, regenachtige dagen hielden ons niet tegen om het Balinese eiland te verkennen. We bezochten enkele tempels, zoals daar zijn: Pura Uluwatu, Pura Tanah Lot, Pura Luhur Batukau, Pura Taman Ayun, Pura Tirtha Embul en tenslotte Pura Gunung Kawi! We dweepten met de vulkaan Gunung Batur en vergaapten ons aan de prachtige rijstterrassen. Op oudejaarsdag teisterden we de Munduk-watervallen in de gietende regen… Maar om 12u ’s nachts was de hemel… tijdelijk opgeklaard! Het hele strand werd onder geknald en de baai was prachtig verlicht door al dat vuurwerk.

Met Nieuwjaar achter de rug, kwam de splitsing van de “Bali-bende” in een stroomversnelling.  Afscheid nemen deden we in stijl, met een verjaardagsreceptie voor Lie waar zelfs een flesje cava werd ontkurkt! Iedereen had z’n batterijen opgeladen… Tommeke keerde terug naar zijn gezellig stekje in België, Lieke en Jesse gingen nog goed profiteren van hun laatste momenten in Bali en wij… Wij hadden opnieuw een plan!

Helemaal gek van de onderwaterwereld, waren we vastberaden onze “advanced-cursus” nog in Bali te volbrengen… Het was echter de duikinstructrice zelf, die ons aanraadde nog even te wachten en eerst zoveel mogelijk “fun-dives” te plannen. Dus doken wij, puur voor het plezier, de komende dagen in de Balinese wateren aan het Menjangan eiland… Waaauw, wat een koraal! We zagen een hele hele grote schildpad en duizenden kleurrijke visjes…  Super!

Op 6 januari verlieten we Bali… vollenbak aan het mijmeren over de komende plannen, zagen we om de bocht enkele machtige vulkanen opdoemen… “Uhu, knikten we naar elkaar… en we wisten; dat is een ‘goed’ plan!”

 

9 Responses

 1. Els says:

  Het ziet er allemaal weer zo mooi uit!!! En Eef ge ziet er kei goed uit!!!
  Groetjes Els

 2. ma en pa says:

  amaai ons hart slaat over bij al da moois !! Maar na de pech die jullie al gehad hebben mag het tij gaan keren.Na regen komt zonneschijn eh ! Zo te zien hebben jullie het nieuwe jaar daar goed ingezet , mooie villa ,mooi gedekte tafel , lekker eten, om van het geestrijk nat te zwijgen !!!!! En Evy lekkere Karmeliet ? Weet het zondag maar te zeggen ,Tot dan PS Jullie zien er keigoe uit !

 3. Ellen says:

  Mannekes, mannekes wat zien jullie er gelukkig uit! @Yves: ik wist niet dat jij uberhaubt een baard kon laten staat???
  Geniet er maar van…jammer van Fiji, maar jullie gaan een geweldige tijd in Nieuw-Zeeland tegemoet! Schol!

 4. Marian says:

  Wauw…..ziet er super uit, en precies ook erg gezellig gehad 🙂
  Den yves en zen baardje, de Jacco had em nie meteen herkend 😉

 5. nonkel stefaan says:

  prachtig, prachtig……..ma dieje baard ????????

  het zijn weeral leuke teksten en foto’s !!!!!
  doe zo verder en denk eraan….wees voorzichtig!

  grts
  vera,stef en de kids!!

 6. christof says:

  waren da de rijst velden van de peter ni? ik dacht da ik zijne waterbuffel gezien had 😀 haha

  amuseert ulle nog

  grtz
  christof en mieke

 7. Nonkel Fons says:

  Amai, mooie natuur, watervallen,Warm weer,zalig ….
  De tegenslag is ondertussen wat doorgespoeld.
  Hier constant vriesweer en sneeuw;
  De Hollanders beginnen al stilletjes te dromen van een Elfstedentocht.
  Vriendelijke groeten aan de gelukzakken.
  Nonkel Fons en tante Lut

 8. Neef Peter ;-) says:

  Hey Evy en Yves,

  Wat een prachtige foto’s !
  Ik ben zeer blij dat jullie deze lange reis maken, en genieten van het leven zoals het hoort.. Natuurlijk verloopt niet altijd alles zoals je het plant, Maar beschouw deze voorvallen als een levensles/ervaring waar jullie alleen maar beter/sterker van worden.. 😉

  Ik wens jullie nog een goed verder verloop toe van de reis, en geniet van elke dag die in aantocht is….

  Groeten,
  Huygens Peter.

  Ps: Ik vertrek in Juli tot Augustus op trektocht in West-Canada :-d

 9. Mel(ani) says:

  Dag jongens,

  Wat een prachtige foto’s en verhalen seg! Ik had wat in te halen en ben zo laat blijven plakken dat het me morgen zuur zal te staan maar het was het waard!

  Ik hoop dat jullie alsnog een geweldige verdere reis kunnen plannen al twijfel ik daar niet aan en kijk ik er alvast mee naar uit!

  Ik weet niet of ik het al gezegd heb maar ik ben super jaloers!!!
  Misschien die homo van mij ook maar eens overtuigen om alvast te sparen!;) (hopelijk leest die dit nu niet)

  Wat mij wel is opgevallen (naast het feit dat jullie er super goed uitzien) is dat jij (Evy) precies den yves ergens in china hebt gedumpt. En wie is die hotstuff met zijn baard die je aan de haak hebt geslagen? keep up the good work en enjoy!!

  veel plezier,
  Mel

Leave a Reply


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.