Southland

“Wie bij de zeehond slaapt, krijgt z’n vlooien…” bijgevolg lieten we het plan varen om er eentje uit te nodigen in onze tent! (Ze zijn nochtans heel knuffelbaar!) Het was echt “zeehondenweer” maar er was “geen pinguïn die daar naar kraaide”, want zelfs zonder de zon, was de glans van “The Catlins” ongewoon schoon! 

Aan de voet van het zuidereiland vind je Southland. De meest zuidelijke regio van NZ omvat Stewart Island, Fiordland, Invercargill, The Catlins e.a. ‘T is een land met golvende vlaktes en ruige bergen… Een ruwe kustlijn met lange zandstranden, kronkelende riviertjes… een imposante wildernis! Onze “Ultimo Cheapo” is echter gene 4×4 (hoe da ni?) en de zandpaddekes bezorgden ons vaak klamme handjes!

Toch arriveerden we heelhuids (en volledig onder het stof) in Owaka! We vonden er het perfecte plaatske om onze tent te installeren… In the middle of nowhere, naast een kabbelend riviertje, met een heerlijk zicht op de honderden schaapkes die de heuvels begraasden… We moesten ze niet tellen die avond, onze kaars was rap uit (na een vat heerlijke Nieuw Zeelandse shiraz…). Fris en monter trokken we er de volgende morgen op uit! The Catlins… liefhebbers van “Nationals Geographic” moeten hier absoluut eens passeren. Het fraaie kustlandschap en dichte regenwoud trekt tal van beestjes aan. Voor we het beseften, stonden we oog in oog met enkele zeeleeuwen, pelsrobben, geeloogpinguins en aalscholvers!

Verder naar het westen, vind je Fiordland National Park, de thuisbasis van Doubtful en Milford Sounds. De beste manier om al dat schoons te bewonderen is vanuit een vliegtuig of vanop de boot… Het meest economische was in ons geval den boot. Zodoende werd er een dagske “gecruised”… eerst met onze bolide richting de haven in Milford Sound en niet veel later op een schuit door de fjorden, langs de beboste kliffen, die hier loodrecht uit het water stijgen. Het landschap is impressionant… dat merk je al op de weg ernaartoe. 130 km vol verrassingen… achter elke bocht een ander panorama… geen klamme handjes deze keer… wel nen droge mond die maar bleef openvallen van verbazing!

 

 

 

 

4 Responses

 1. MAMSIE EN PAPSIE says:

  hey schatjes ,

  eindelijk een foto waar jullie is normaal op kijken ! mercikes he
  Ik zie dat jullie heel gelukkig zijn jullie stralen gewoon dat maakt het voor ons een beetje gemakkelijker .Wij zijn al aant aftellen za jullie nog nie he !!
  Het waren weer mooie foto’s en Yve u zag er zo mooi uit met dat baartje hahaha . Evy u straalt altijd ma da is gelak als os ma he , hihi
  nog nen dikke knuffelkus en tot op skype en wees voorzichtig
  en geniet en van elk moment !!
  groetjes

 2. nonkel stefaan says:

  tis weeral prachtig hé, we gaan het spijtig vinden als jullie thuiskomen, welke foto’s moeten we dan gaan bekijken?????
  …. btw mss toch beter mee nen onozele kop(pen) dan mee ne serieuze,

  allee, geniet en proef….tot dra

  grts

 3. Lie says:

  Lieverds!
  Prachtige foto’s alweer, en allemaal zo herkenbaar!
  Jullie doen dat nog steeds fantastisch goed daar samen.
  Steken jullie bijna de plas over nu of blijf je nog even hangen in NZ?

  Geniet, geniet, geniet nog!

  Belgische kusjes ( waar het ALWEER sneeuwt )

  En zeg tegen Yves dat de pizza bij Mille Paste ons geweldig gesmaakt had. De volgende keer gaan we met z’n 4’en!!

  Xxx

 4. tante lief says:

  Het is toch wel erg eh,jullie ons zoooo jaloers maken met die fantastische reis,met die al even fantastishe zon,waar wij alleen maar van kunnen dromen!!!!Het is hie putteke winter!!! Maar hoop doet leven ,zeker?
  Geiet nog met volle teugen,want we zijn hier stillekesaan aan t aftellen zulle!
  Nog vele Eindertse groetjes!!!xxx

Leave a Reply


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.