Fox, Franz & The Pancake Rocks

Fox, Franz & The Pancake Rocks, ‘t klinkt als een naam voor 1 of andere muziekformatie… Voor ons beduidde dit echter “het einde van een liedje”… Het waren de laatste dagen in NZ, dus het moest allemaal wat sneller gaan. We flitsten van de ene gletsjer naar de andere en repten ons nog haastig langs Punaikaiki. Twijfelend of we hier nu echt wel wilden vertrekken kwam het besef; “aan alle mooie liedjes komt een eind”! De deur van onze ‘Ultimo Cheapo’ werd een laatste keer dicht geklapt… maar een nieuwe werd geopend; Viva Sudamerica!

Na een week hiken, werd er een vooral verpoosd in Queenstown. We beloonden onszelf op een ‘Fergburger’, wat blijkbaar een toeristische attractie op zich is! Poetsvrouwen of bankdirecteurs, Chinezen of Mexicanen… iedereen schuift aan bij de ‘Ferg’! Ze prepareren hier zelfs vegetarische hamburgers… allemaal gehuld in hun slogan ‘Ferg loves you”!

Met de buikskes vol vettigheid, werd er richting de ‘Fox & Franz Josef Glacier’ gevlamd… Net zoals de meeste gletsjers ter wereld, trekken zij zich steeds meer terug. Doch, het blijft een indrukwekkend schouwspel! We sjeesden verder richting de ‘Pancake rocks’, waar je volgens de ‘lonely liar’ ne krijm moet eten met zicht op deze vreemde rotsformaties (ze lijken op stapels pannenkoeken)… Avontuurlijk als we zijn, namen we zelfs 2 bollekes! Daarmee waren ook de laatste dollars opgesoupeerd en konden we met ne lege portemonnee, maar een heel gerust geweten ‘Middle Earth’ verlaten!!

 

One Response

  1. ma en pa says:

    Ooooohhhhhh,wa is da schoon zo schoon zo schoon da hem ‘k’ik in jare ni gezien zo schoon!!!!! Da zegt wel genoeg zeker.Dikke knuffel

Leave a Reply


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.