Ruta 40

Ne weg – die eerder lijkt op de lekdreef in Averbode – is ook ne weg, denken de Argentijnen… en ze geven het ding ne naam. Bijvoorbeeld ‘Ruta 40’, een nationale weg waarvan het grootste deel nog in gravel ligt. Op het landschap rondom raak je snel uitgekeken; pampa’s, pampa’s en pampa’s… het zijn typische argentijnse vlaktes met een nogal schrale begroeiing. Ze ogen soms altijddurend, wat enerzijds slaapverwekkend kan zijn, maar aan de andere kant oogverblindende zichten op de hemel geeft!

Op zoek naar een alternatief voor de grasvlaktes, arriveerden we op de ‘Ruta 41’. Ook al gaat het 1 cijfertje omhoog, t’is helaas niet mogelijk om er een versnelling hoger te schakelen! De staat van de weg omschreef Yves als: “een rotte grindpad, vol met putten…”, dat gezegd was het 1 van de meest spectaculaire wegen waar we ons dit jaar door loodsten. Het voelt als een kruising tussen Amerika en Nieuw-Zeeland… maar door de Condors die hier boven je hoofd glijden, vergeet je nooit waar je bent!

Na 1 dag en ne (bijna) lege naftbak was de pret uit… We bolden terug richting ‘Ruta 40’, in de hoop een pompstation te treffen (altijd een avontuur op zich)! Ondertussen hebben we ons een sticker van de ruta 40 aangeschaft… Het bewijs dat we deze weg hebben overleefd! Misschien een leuk idee voor België… ne sticker van de E313 – die ligt er ook ni al te goed bij! 😉

6 Responses

 1. ma en pa says:

  ACH Mijnheer een mooie vogel wil ik zijn dan kon ik eventjes bij jullie zijn ! Geniet er van ,maar je weet eh wees voorzichtig evyke nen hele gelukkige verjaardag!!!!!!! Yves verwen ze maar is goed ;ze verdiend da dikke xxxxxxxx

 2. Christel Huygens says:

  Hey nichteke gelukkige verjaardag!
  Nu mag je toch stillekes gaan terugkomen hoor!
  Dikke knuffels Jan, Silke & Christel

 3. Thomas says:

  En nog foto’s voor de roofvogelliefhebber ook seh! Mooi,mooi, kijk es aan! En dieje van da busje bijzonsondergang, schitterend!

 4. Jan Swinnen says:

  Hey white wizard en hobbit,

  Jullie zien er beide fantastisch uit, schitterende foto’s en geweldige verslagen. Doe zo verder en geniet nog van jullie reis.

  groeten,
  Jan, Ellen, Stan en Bram

 5. Ann en Jan says:

  Hallo schatjes,

  wederom genoten van de prachtige foto’s en filmpje!!!
  ook ons ma en onze pa eens een kijkje laten nemen en ook zij zijn onder de indruk!
  jullie hebben trouwens beide vele groetjes van hen en ons ma zegt: ‘tot nog is!’
  amuseer jullie nog en blijf ons op de hoogte houden.

  tot binnenkort,
  x

Leave a Reply


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.