P.N. Los Glaciares

Je treft “Parque Nacional Los Glaciares” in Patagonië, Argentinië… De met sneeuw bedekte Andes-toppen liggen ten westen, de dorre Patagonische steppes in het oosten…  T’is een areaal van uitzonderlijke, natuurlijke schoonheid… Een honk voor ruige, torenhoge bergen… talrijke, melkachtige meren en machtige gletsjers! Een ietwat futloze Samira (na de lange rit) duwde ons tergend traag de laatste heuvels over. Genoeg tijd voor ons om al een eerste indruk te vormen… “Het ijs was snel gebroken” zalle!

El Calafate is volgens menig auteur de trekking hoofdstad van Argentinië… Met z’n noordelijke ligging in het park, is het de toegangspoort tot de “Fitz Roy Range” waar je de bekende “Cerro Fitz Roy” & “Cerros Torre” vindt! Je stuit hier op massa’s paadjes die je uitstekende zichten geven over de vallei, het gebergte… dat is, althans, bij mooi weer en net daar ontbrak het ons wat aan! De mars richting “Laguna de los tres”, moesten we genoodzaakt, op 50 meter van de eindstreep beëindigen… Hevige windstoten en bakken regen zorgden ervoor dat de laatste klim naar de mirador onmogelijk/ levensgevaarlijk werd. Een bitteke teleurgesteld, maar vooral serieus bezeikt dropen we weer af…

Nen dag, een warm bad en 2 machines frisse was later, werd de koers verder gezet richting het zuiden! De gletsjer “Perito Moreno” lag, “amai da’s nu toevallig”, op onze weg… Het is 1 van de meest toegankelijke en tevens meest dynamische gletsjers ter wereld. Hij is 30km lang, 5km breed en 60m hoog en 1 van de weinig groeiende gletsjers op onze aarde! ‘T is een massa van geplet ijs, gespleten onder de druk, gebeeldhouwd door weer en wind… De ruwe pracht ervan is subliem! Onder de spelende zonnestralen hoor je hem kraken en knarsen, tot er weer “een klein huis van ijs” losbreekt en zich in het water stort. Het ijs was, andermaal, snel gebroken!

 

 

 

 

 

 

4 Responses

 1. Thomas says:

  Hoihoi, weer prachtige kiekjes genomen!
  De eerste vogel is familie van de Arenden en wordt een Bateleur genoemd.
  De tweede vogel is vermoedelijk de Arendbuizerd en de derde zou ofwel een Steppearend of een Gouden Arend kunnen zijn.

  Doe zo verder! 🙂

 2. Thomas says:

  Laat ik mezelf toch maar corrigeren, de Bateleur is niet hetzelfde als de Caracara. Maar op de eerste afbeelding zien we wel degelijk de Caracara volgens mij. Excuses, ik ben nog in opleiding eh 😉

 3. ma en pa says:

  Even een kort berichtje Ga zo nog maar een tijdje door ! Evy als ge terug naar lutske gaat werken , wat zal je dan mooie foto,s kunne maken om in de winkel te hangen! Direkt een een serieuze promotie denk . Vele grtjs dikke knuffels en xxx tot vlug!!

Leave a Reply


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.